Search
Close this search box.

Deli z drugimi

Opravila pri čebelah in predstavitev čebelarstva v mesecu aprilu

V mesecu aprilu vreme čebelam ni bilo preveč naklonjeno. Kljub temu smo pri pregledu čebeljih družin ugotovili, da so dobro prezimile. Tudi zaloga hrane je bila zadostna, malo smo jih samo stimulirali k razvoju z sladkorno pogačo. Dodali smo matično rešetko in mediščno naklado. Kljub slabemu vremenu so nabrale že kar lepo zalogo cvetnega prahu in nekaj medu. Ker so nekatre družine že začele vleči matičnike smo napravili dva narejenca in upamo, da se bo novo izležena matica uspešno oprašila in bo družina že v tem letu nabrala nekaj medu.

Ker se radi zgledujemo pri čebelah in se od njih učimo, smo svoje znanje z veseljem delili tudi z vrteškimi otroci in njihovimi starši ter z osnovnošolci v okviru eko dneva. Otroci iz vrtca Ivana Glinška so nas skupaj z starši in vzgojiteljicami  obiskali že v začetku aprila. Ogledali so si šolski čebelnjak, čebelarsko učilnico, spoznali marsikatero zanimivost iz življenja čebel ter poizkusili naš med.

Na Eko dnevu na osnovni šoli Tabor 1 v  smo na povabilo Zveze prijateljev mladine Maribor predstavili čebelarstvo na naši šoli, učence seznanili z razvojem čebele, njenimi opravili, predstavili so jim vse čebelje proizvode, nekaj od teh so lahko tudi poizkusili. Učenci so lahko tudi poizkusili zaščitno čebelarsko obleko.