V šolski knjižnici lahko dijaki in profesorji najdejo leposlovno in strokovno literaturo. Knjižno zbirko sproti dopolnjujemo in obnavljamo glede na potrebe.

Knjižnica se nahaja v tretjem nadstropju Biotehniške šole. Vpis je za dijake naše šole brezplačen. Prostor je zasnovan tako, da poleg izposoje knjig omogoča počitek, branje v mirnem kotičku, učenje, pogovor, delanje seminarskih nalog, ustvarjanje plakatov … Uporabnikom so na voljo trije računalniki.

Naročeni smo na nekaj strokovnih revij: Kmečki glas, Kmetovalec, Profi, Gea, National geographic, Moj mali svet, Moj lepi vrt, Vrtnar, Slovenski čebelar, Drobnica, Reja prašičev, Vip, Avto magazin, Moj pes, Moje finance, O konjih, Rože in vrt, EOL …

Odpiralni čas knjižnice:
PONEDELJEK: 7.00­­­–15.00
TOREK: 7.00­­­–15.00
SREDA: 7.00–15.00
ČETRTEK: 7.00–15.00
PETEK: 7.00–15.00

Vendar pa knjižnica ni le prostor, kjer se pridobivajo nova znanja. Dijaki naše šole se v njej radi zadržujejo, saj je tudi prostor za druženje, sprostitev, branje, prebiranje dnevnega časopisja ter brskanje po internetu.  O tem , da je knjižnica lepo obiskana govori tudi podatek o potrebah po dodatnih računalnikih in večjih prostorih.

Dijakom in drugim uporabnikom knjižničarka z veseljem svetuje in jih seznanja z uporabo knjižnice, daje informacije iz različnih zbirk podatkov, daje v uporabo knjižnično gradivo v prostorih knjižnice ter izposoja knjižnično gradivo iz knjižnice.

Sandra Gostič, prof.