ZDRAVSTVENA AMBULANTA

Šolska zdravstvena ambulanta za dijake naše šole je v ZD dr. Adolfa Drolca Maribor, dispanzer za šolske otroke in mladino, Vošnjakova ulici 2 (4. nadstropje). Šolski zdravnik je mag. Leon Radolli, dr. med., spec. ped.

V primeru bolezni se dijaki oglasijo v ambulanti izbranega osebnega zdravnika, v nujnih primerih dela ambulanta na Vošnjakovi 2/4 (4. nadstropje) od ponedeljka-petka od 7.00-19.45 ure.

Dežurna ambulanta v Vošnjakovi 4 (pritličje) deluje vsak dan od 20.00-23.00 ure, v soboto, nedeljo in ob praznikih pa od 8.00-23.00 ure.

Splošna urgentna ambulanta deluje v prostorih UKC Maribor od 23.00 ure dalje.

 

ZOBOZDRAVSTVENA AMBULANTA

Šolska zobozdravstvena ambulanta za dijake naše šole je v ZD dr. Adolfa Drolca, Partizanska ulica 14 A, 5. nadstropje. Šolska zobozdravnica je Ingrid Merc Hribernik, dr. dent. med..

Izvajala bo sistematske zobozdravstvene preglede za dijake 1. in 3. letnikov naše šole. Dijaki, ki stanujejo v Mariboru, lahko tudi podpišejo izjavo o izbiri osebnega zobozdravnika in nadaljujejo z
individualnimi preventivnimi in kurativnimi obiski. Telefonska številka: 02/22 86 519.

Urnik zobozdravstvene ambulante:

  • pon. in sre.: 12.30-19.30
  • tor., čet. in pet: 7.00-14.00

 

SVETOVANJE ZA OTROKE IN MLADINO

Namenjeno je vsem mladim, ki imajo kakršnekoli probleme v šoli, doma ali z vrstniki ter se želijo o tem pogovoriti. Svetovanje jim je omogočeno v vseh ambulanta, tako pri osebnem zdravniku kot pri imenovanem zdravniku šole.

Na pogovor ste v primeru težav, stisk oz. dilem vabljeni tudi k šolski pedagoginji Poloni Vesenjak.