Search
Close this search box.

Deli z drugimi

Objemi drevo in lepše ti bo

OBJEMI DREVO IN LEPŠE TI BO

(razmišljanje 4. c razreda)

“Sem objela drevo. Počutila sem se zelo sproščeno in povezano z naravo. Človek potrebuje naravo, saj nas narava pomirja in sprosti. Ko gremo na sprehod po gozdu, se sprostimo, in pozabimo na telefone, šolo in probleme. Je zelo sproščujoče in pomirjajoče. Gibanje v naravi je velik plus, ki poleg dobrega počutja tudi omogoči bolj zdravo telo, dušo in življenje. Vsakemu bi priporočala, da je zunaj v naravi čim več. Poleti tudi bos. In da se nauči naravo poslušati, se umiriti in uživati v trenutku.”

Melani Balažic

 

“Nikoli še nisem objemala drevesa.”

Adrijana Bratkovič

 

“Moje mnenje je, da je objemanje dreves lahko zelo sproščujoče in da ti da občutek povezanosti z naravo. Lepo je objeti drevesa, ker pokažeš, da ti je mar za drevesa ter za naravo. Drevo sem že objela in počutila sem se bolj energetično, bolj veselo in sproščeno. Zakaj človek potrebuje naravo, ker v naravi si lahko svoboden, si lahko sproščen. Ne rabiš skrbeti za prihodnost ali za vse, kar moraš narediti. V naravi se samo osredotočiš na lepoto in mir. Ljudje si ne vzamejo dovolj časa za naravo, morali bi si ga vzeti in se sprostiti.”

Manca Brdnik

 

“Osebno, ko se mi »zalušta« objeti drevo, grem in to storim, da se sprostim in povežem z naravo. Mislim, da je to najboljša izbira. Ljudje dandanes preživimo premalo časa v naravi. Nekateri se ne zavedajo, kako te lahko narava sprosti, in za trenutek pozabiš vse skrbi. Mislim, da takrat najdeš rešitve za vse težave in stiske, ki te mučijo v tem trenutku. Ko je sonček in pojejo ptice, je najboljši dan za me.”

Katarina Cigula

 

“Narava je svoboda. Eden izmed edinih prostorov, kjer se vsi lahko počutimo sproščeno in vsemogočno. Odnos med nami in naravo je obojestranski, kako mi skrbimo zanjo, ona skrbi za nas. Ključnega pomena je, da si vsi vzamemo nekaj časa zase in prisluhnemo sebi in naravi, ki nas obdaja, saj bomo šele tedaj izvedeli, kako smo lahko hvaležni, da smo, kar smo.”

Lea Ganziti

 

“Moje mnenje je, da se ob objemu drevesa povežeš z naravo. Nisem pa še tega nikoli poskusila. Človek potrebuje naravo za boljše počutje. Za gibanje v naravi si ne vzamemo dovolj časa, saj smo preveč zaposleni z drugimi stvarmi, ki mislimo, da so za nas bolj pomembna.”

Nika Gačnik

 

“Drevesa govorijo brez besed, vendar so lahko njihova sporočila vsakomur jasna in razumljiva. Drevesa nam lahko s svojimi energijami pomagajo pri zdravljenju na telesni, čustveni, mentalni, duševni in duhovni ravni.”

Alja Hren

 

“Objemanje dreves pripomore k pridobivanju energije in moči, ki ga pusti drevo. Že sprehod po naravi nam pomaga pri zmanjšanju stresa in skrbi.”

Mojca Jakob

 

“Kolikor se zdi, da je objemanje dreves otročje, čudaško ali brez smisla, je včasih takšno dejanje edino, ki nas lahko spravi v dobro voljo. Če ne zaradi drugega zato, ker se sami sebi zdimo smešni. Dreves ne objemam pogosto, da ne bo pomote, se pa malo za hec ne bi branila. Mislim pa, da je lepo, da človek spoštuje drevesa tudi na tak način, saj so na vse zadnje glavni predstavniki naše narave.”

Zala Klančar

 

“Jasno je, da objemanje dreves ni za vse, a vendar lahko vsak kdaj pa kdaj uživa v tem. Mogoče ko poteka tvoj dan malo slabše ali pa celo zelo zelo dobro. Po resnici povedano, drevesa še nisem objela, razen če štejemo to, ko sem po njem plezala. Ljudje smo narava, narava smo ljudje, zato bi jo morali še bolj spoštovati in skrbeti zanjo, kot ona za nas. Mislim, da če bi si vsak človek vzel vsaj dvajset minut za sprehod po naravi, brez telefona, bi bili dosti boljše volje.”

Iris Kos

 

“Nazadnje sem objela drevo, ko sem bila mala, in se od takrat ne spomnim, kako sem se počutila. Zdaj bi me bilo mogoče malo sram, če bi me kdo videl, ker bi me čudno gledal. Sčasoma bi mi pa postalo vseeno. Človek potrebuje naravo zato, da dobi vitamine, pa da se giblje, da ni samo doma pred televizijo in s telefonom. Jaz si vzamem dovolj časa, da grem enkrat na dan v naravo na daljši sprehod. Rada hodim v naravi, ker je prijetno, pa ne kritizira me, kako izgledam.”

Lin Lončarič Leskovšek

 

“Mislim, da si pri objemanju drevesa povežeš z naravo, vendar tega sama še nisem poskusila. Človek potrebuje naravo za boljše počutje. Mislim, da si ne vzamemo dovolj časa za gibanje v naravi, saj imamo preveč drugih obveznosti.”

Julija Merzdovnik

 

“Ob objemanju navadno zapremo oči. S tem se sprostimo in umirimo. Zato menim, da moramo vsake toliko objeti tudi drevo in ob tem zapreti oči. Tako se povežemo z naravo okoli nas in z življenjem, ki ga ima drevo v sebi. Ta življenjska moč drevesa nam daje pogum in voljo za doseganje nadaljnjih ciljev.”

Ajda Novak

 

“Menim, da ko objamemo drevo, nam to povrne moč in voljo. S tem tudi izkažemo, da nam je mar za naša drevesa in da jih želimo obvarovati. Ob objemanju dreves se sprostimo in umirimo. Obenem lahko poslušamo tudi zvoke okrog nas in to je lahko tudi kakšna vrsta krajše meditacije, da zmanjšamo stres vsakdanjega življenja. Zato menim, da bi se vsaj enkrat mogli ozreti okoli sebe, objeti kakšno drevo ter se na tak način povezati z naravo.”

Nika Novak

 

“Jesen je druga pomlad, ko vsak list postane cvet.”

Anja Perger

 

“Objemanje dreves je eden izmet načinov za stik z naravo, saj nam pomaga sproščati stres, utrujenost in še kaj. Dosti krat objamem drevo, ki ga imam kar doma, saj nimam dovolj časa za gibanje v naravi. Narava nam predvsem pomeni zdravje in veselje. Veliko krat se še spraševala, zakaj mi objemanje dreves tako pomaga pri sproščanju stresa in jeze, ki jo prinesem iz šole ali družinskih srečanj? A je vzrok moj karakter, se sprašujem in sem ugotovila, da je, saj sem oseba, ki rada zadržuje stvari zase.”

Ida Potočnik

 

“Objemanje dreves je nekaj, kar meni osebno pomaga zbistriti misli. Sama sem že objela drevo, ki je naši družini zelo pomembno in mi obudi občutke mirovanja in sprostitve. Naravo potrebujemo za življenje, daje nam kisik, hrano in omogoča nadaljnji razvoj. Zagotovo si ne vzamemo dovolj časa za gibanje v naravi, še posebej v tisti, v katero človek ni posegal: naravni gozdovi, poti, reke …”

Nina Stojanov Tomažič

 

“Mislim, da se pri objemanju dreves povežemo z naravo. Tega še nisem poskusila. Naravo potrebujemo zato, da se lahko v stresnih situacijah zatečemo vanjo in se sprostimo. Narava nam da nove moči, da se lahko potem ponovno vrnemo nazaj v hiter tempo življenja.”

Pia Turk

 

“Vzemi si minuto za sprehod v naravo … Obstoj v tišini, poglej v nebo, objemi drevo in življenje bo v trenutku postalo lepše. Življenje dobi pravi smisel šele, ko se naučimo uživati v majhnih trenutkih.”

Julija Vogrinec

 

“ Objemanje dreves – zdi se mi zelo dobra aktivnost, da »se spravimo stran od stresa«. Nekateri bi rekli, da je precej smešno, vendar se mi zdi dobra ideja. Sem že poskusila, na začetku sem se počutila malo smešno, ampak je bilo na koncu super. Naravo potrebujemo, ker je to nekaj, od koder smo prišli in nihče ne more živeti brez narave. Premalo smo v naravi, preveč smo na telefonih, v naravi bi morali biti veliko več in se povezati z njo.”

Melisande Šneider – Duret

 

“Nikoli še nisem objela drevesa. Zato, da se človek sprosti. Ne vzamemo si dovolj časa …”

Tjaša Žnidaršič

 

“Objemanje dreves se po mojem mnenju zdi čisto normalno. Sama sem že to poskusila v zahvalo naravi, ki nam daje slastne dobrine v vseh letnih časih. Naravo potrebujemo, da jo občudujemo, se gibamo, veselimo.”

Karin Župevc