Search
Close this search box.

Deli z drugimi

Meddruštvena razstava malih živali

Društvo združenih gojiteljev malih živali Maribor je v času od 20 do 22. 10. 2022 pripravilo Meddruštveno razstavo malih živali. Na njej so ponovno sodelovali tudi naši dijaki.

Na razstavi so si obiskovalci lahko ogledali puhaste kunce, kosmate glodavce, golobe, okrasno in vodno perutnino ter raznolike ptice. Najmlajši so lahko na razstavi izvedeli številne zanimivosti o vrstah živali, njihovem življenjskem ciklu, okolju in prehranjevanju. Prikupne živali so poskrbele za poučen in sproščen konec tedna, saj je znano, da stik z malimi živalmi in drugimi hišnimi ljubljenčki pozitivno vpliva na počutje, zdravje in odnose med ljudmi.

Naši dijaki so sodelovali pri postavitvi ter pospravljanju kletk in razstaviščnega prostora, pri oskrbi živali ter pri ocenjevanju živali. Po besedah predstavnika društva polni energije, novih idej in spretnosti. Zaradi tega so nepogrešljivi pri izvedbi take razstave.

Hvala vsem dijakom za pomoč. Verjamem da bo naše druženje in delo obrodilo nove sadove, nova znanja ter okrepilo medgeneracijsko sodelovanje.

Kristina Dolinar Paulič, dr. vet. med.