Search
Close this search box.

Deli z drugimi

Naša “Cvetlica“ Katarina

Ali veste, da na hodnikih naše šole že tretje leto srečujete uspešno mlado damo ki hkrati z našo šolo obiskuje še srednjo glasbeno šolo? To je naša dijakinja Katarina Dermol, ki prihaja iz okolice Šoštanja v Šaleški dolini in obiskuje 3. letnik smer cvetličarstvo. Po končani osnovni šoli v Šoštanju se je Katarina istočasno vpisala na našo Biotehniško šolo Maribor in na Konservatorij za glasbo in balet v Mariboru, kjer nadaljuje glasbeno šolanje in se posveča igranju na klarinet. Na to pihalo igra že približno 10 let, saj je glasba njena strast. V srednji glasbeni šoli se je še bolj navdušila nad glasbo, saj je odkrila in spoznala manjšo različico klarineta tako imenovani es-klarinet, na katerega igra v orkestrih.

Vse od otroštva je Katarina močno povezana z glasbo, za katero pravi, da ji veliko pomeni. V  osnovni šoli je začela prejemati priznanja na glasbenih nastopih in se udeležila številnih poletnih glasbenih šol vse od regijskih, državnih do mednarodnih tekmovanj kot solistka. Tam je skupno osvojila tri zlate in tri srebrne plakete ter prejela 13 priznanj in pohval. Letos se je udeležila tudi mednarodnega tekmovanja Woodwind&brass v Varaždinu, kjer je tekmovalo 22 udeležencev, in osvojila tretjo nagrado. Tudi v srednji šoli sodeluje v številnih orkestrih denimo v Pihalnem orkestru Zarja Šoštanj, Pihalnem orkestru Pošta Maribor in v šolskem Pihalnem orkestru. Še naprej pomaga tudi pri nastopih v orkestrih iz osnovne šole. Ker ima glasbo rada, sodeluje tudi pri komorni sestavi klarinetov in “razgibava” svoj glas v kar treh različnih pevskih zborih.

Odraščala je v glasbeni družini, kjer se vsi družinski člani tako ali drugače ukvarjajo z glasbo. Skupaj radi tudi zaigrajo, kar Katarini še posebej veliko pomeni.

Po končani srednji šoli bi Katarina rada študirala glasbeno pedagogiko v Ljubljani in tako še  nadgradila svoje glasbeno znanje. Svojo poklicno pot želi nadaljevati tako,  da bi poučevala glasbo otroke v osnovni šoli in jo tako približala ljudem, saj je prav v glasbi ogromno potenciala in ljubezni.

Zapisal: Boštjan Lampret, prof.

Fotografije: Katarina Dermol, 3.eC