Search
Close this search box.

Deli z drugimi

Zaključno delo cvetličark 2022

Po enoletnem Covid premoru so se ponovno na šoli predstavile cvetličarke zaključnega letnika. Cvetličarke so zaključile šolanje z opravljanjem zaključnega dela. Tako kot se spodobi za tako pomembno priložnost, je bilo tudi tokrat čutiti malo treme. Ko so se lotile dela, smo lahko videli, da brez potrebe. Iz minute v minuto je rasla samozavest dijakinj, kar se je odražalo v vedno bolj suvereni uporabi različnega cvetja in zelenja. Ponovno se je izkazalo, da so v treh letih dijakinje dobile veliko znanja, tako v šoli, kot pri delodajalcih.

Njihovo delo je potekalo brez težav, zato je bil pravi užitek spremljati dekoracije, ki so nastajala izpod rok mladih cvetličark.

Njihova naloga je bila izdelati dve različni dekoraciji iz poročne floristike. Najprej so izdelovale veliko dekoracijo, nato pa še poročni šopek v spiralni tehniki.

Izdelki so bili narejeni iz barvne kombinacije cvetja, ki so si ga same izbrale. Izdelki so navdušili tako komisijo kot obiskovalce, ki so si po izpitu lahko ogledali njihove dekoracije.

Njihovo znanje, ročne spretnosti, ideje in kreativnost so se odražale v njihovih izdelkih.

Zadovoljstvo je bilo očitno tudi pri mladih cvetličarkah ob zaključnem fotografiranju z njihovimi izdelki.

Vsem dijakinjam čestitamo za prikazano znanje in jim želimo, da ga bodo v življenju s pridom uporabljale. Predvsem pa, da boste s svojim znanjem navduševale ljudi, ki bodo posegali po vaših cvetličarskih izdelkih. Nas ste že navdušile.

Želimo vam vse dobro na vaši nadaljnji življenjski poti.

Vsi zaposleni na Biotehniški šoli Maribor se zahvaljujemo vsem mentorjem v cvetličarnah, ki so v naše dijakinje vložili toliko truda in znanja. Hvala za cvetje, ki ste ga podarili dijakom za zaključno delo.

Na zaključnem delu so ustvarjali:

Nika Balažic – Poročna dekoracija v roza in beli barvi.

Janja Hari – Poročna dekoracija v beli in zeleni barvi.

Zoya Hedžet – Poročna dekoracija v vijolični, roza in beli barvi.

Larisa Iljevec – Poročna dekoracija v beli barvi.

Ana Repnik – Poročna dekoracija v roza, beli in zeleni barvi.

Zapisal: Simon Gračner

Fotografije: Andreja Gračner