Search
Close this search box.

Deli z drugimi

Programa cvetličar in naravovarstveni tehnik se predstavita

Leto je naokoli in ponovno je za obiskovalce vrata odprl sejem AGRA v Gornji Radgoni. Na sejmu AGRA smo se v četrtek, 25. 8. 2022, predstavili s programoma cvetličar in naravovarstveni tehnik. Delo cvetličarja je predstavljala Janja Hari, naravovarstvenega tehnika pa Dennis Polič in Nik Arnuš.

Janja je pritegnila veliko pozornosti obiskovalcev in razstavljalcev z različnimi bidermajer šopki. Zanimanje je bilo tako veliko, da je Janja komaj uspevala zadovoljiti vse ljubitelje lepega cvetja. Zadovoljstvo tistih, ki so uspeli priti do šopka pa je bilo očitno.

Dennis in Nik sta predstavila eno izmed nalog naravovarstvenega tehnika. Opravljala sta različne analize vode (vsebnost amonijaka, nitratov, nitritov, fosfatov, pH, trdota vode). Primerjala sta vrednosti dveh vzorcev vode. Analizirala sta vodo iz potoka ob kmetijskem zemljišču in vodo iz pralnega stroja (lug). Izvajanje analiz in komentarji rezultatov so pritegnili številne obiskovalce. Videli smo lahko, da ljudi vse bolj zanima s čim vse onesnažujemo vodo in kako bi lahko rešili nastale težave.

Hvala Janji, Dennisu in Niku za odlično predstavitev obeh programov.

Zapisal: Simon Gračner

Fotografije: Natalija Horvat, Simon Gračner