Search
Close this search box.

Deli z drugimi

Sejem AGRITECH

Sejem Agritech – sejem kmetijske in gozdarske mehanizacije, ki ga spremlja: Inovativnost, znanje in sodobnost. Sejem je letos potekal od 1. – 4. februarja 2024.

Sejem kmetijske in gozdarske mehanizacije predstavlja najnovejše orodje, ki ga kmetje in gozdarji uporabljajo pri svojem delu. Mlajšo generacijo kmetij odlikuje inovativnost, znanje ter pogum, s katerimi vpeljujejo sodobne pristope k obdelavi zemlje in gozdov. Ti mladi kmetje ne le spremljajo trende, ampak jih tudi udejanjajo v praksi.

Razstavni program sejma ni omejen le na predstavitev kmetijske in gozdarske mehanizacije. Poleg tega vključuje tudi raznovrstne izdelke in storitve, ki so ključnega pomena za kmete in gozdarje pri izvajanju njihove osnovne dejavnosti. To pomeni, da sejem ne le prikazuje najnovejše tehnologije, temveč tudi izdelke in storitve, ki olajšajo vsakdanje delo v kmetijstvu in gozdarstvu.

Na sejmu se je predstavila Biotehniška Šola Maribor.

Sejemski prostor so dijaki 2. eM popestrili z simulacijsko vožnjo in delom s traktorjem in traktorskimi priključki.

Na sejmu je bilo možno sodelovati v tekmovanju v naslednjih kategorijah: Spravilo krme s travinja, Traktorji in transport, Gnojenje, obdelava tal, setev, varstvo rastlin, namakanje, Spravilo pridelkov, Gozdarstvo in v Živinoreja, deli in repromaterial.

V kategoriji Spravilo krme s travinja so v absolutni konkurenci dijaki 2. eM prejeli plaketo.

Z odliko so se ponovno izkazali in kot vedno pripravili inovacijsko predstavitev predvsem za ciljno skupino 8. in 9. razred osnovnošolcev. Predstavitev je bila strokovno izvedena. Predstavili so programe, ki se izvajajo na Biotehniški šoli  Maribor.

Čestitamo!

Damjana Vrbnjak