Deli z drugimi

Interesne dejavnosti – prosta izbira (1. in 2. letnik SSI)

Budimpešta (Madžarska), sreda, četrtek 21. in 22. junij 2023

Ob koncu meseca junija bomo izvedli drugi del interesnih dejavnosti – PROSTA IZBIRA. Ena od ponujenih aktivnosti je strokovna ekskurzija v Budimpešto, Madžarska. Ekskurzija se bo izvedla v sredo in četrtek 21. in 22. junija 2023. Vse informacije glede programa ekskurzije so v nadaljevanju.

Ekskurzija je namenjena dijakom in dijakinjam 1. in 2. letnikov srednjega strokovnega izobraževanja. Ekskurzija se izvede pri najmanj 40 udeleženci/kami in maksimalno 60 (dobro poglejte ceno).

Prijave bomo zbirali do konca meseca JANUARJA 2023 in sicer na način, da ob prijavi dijaki/nje plačate akontacijo v višini 20€ (dobite potrdilo) in v primeru zadostnega števila prijav, vplačamo prvi obrok agenciji. Če prijav ne bo dovolj, se vam sredstva takoj po odpovedi ekskurzije povrnejo.

V primeru zadostnega števila prijav, vam bomo izdali položnici za dva obroka, ku ju boste poravnali v mesecih april in maj 2023 (račun za ekskurzijo mora biti plačan pred odhodom).

Če želite zavarovati riziko odpovedi to naredite sami pri eni od zavarovalnic ali to sporočite ob prijavi (strošek cca. 5% aranžmaja). Takšno zavarovanje seveda velja le v primeru ustreznih potrdil (poškodba, bolezen, smrt v družini ipd.), ki jih za povrnitev stroškov predložite zavarovalnici.

Obrazec za prijavo in program v papirni obliki dobite pri učit. ŠVZ Dragu Jakopinu.

BUDIMPEŠTA

Program za: BŠT MARIBOR

Termin izleta: 21. DO 22.JUNIJ 2022
Čas in kraj odhoda: 06.00

 1. dan, 21.6.2022 Slovenija – Budimpešta

Z vmesnimi postanki za osvežitev se bomo peljali mimo madžarskega morja-Blatnega jezera; nakar bomo v dopoldanskih urah prispeli v kraljico mest ob Donavi – Budimpešto. Na citadeli, ki stoji na Gellertovem hribu si bomo ogledali trdnjavo, ki so jo l. 1851 l. zgradili Habsburžani na mestu stare zvezdarne, z namenom lažjega dušenja nemirov po porazu Madžarov v boju za neodvisnost med letoma 1848-1849. Leta 1947 so tam postavili Spomenik svobode v spomin na sovjetske vojake, ki so osvobodili mesto, nato pa po političnih spremembah v 90. letih odstranili kipe in spomenik preimenovali v Spomenik neodvisnosti. Prečkali bomo Elizabetin most ter si ogledali bogato najstarejšo pokrito tržnico na svetu. Sledil bo še sprehod po najbolj živahni ulici v mestu – Váci utci, nato pa nam bo panoramska vožnja razkrila najpomembnejše mestne znamenitosti kot so: Vzhodni kolodvor, Nép stadion, parlament, Narodno galerijo, Elizabetin most, Opero, Štefanovo baziliko… Na Trgu herojev si ogledamo spomenik in bližnji živalski vrt, oz. cirkuško predstavo. Nato bo sledila namestitev, večerja in Nočitev.

2. dan: 22.6.2022 Budimpešta (Budim) – Puszta – Slovenija

Po zajtrku se bomo odpravili na desni breg Donave in si ogledali Grajski hrib s Kraljevo palačo, Matjaževo cerkvijo in Ribiško utrdbo. Sledila bo vožnja do južne strani Blatnega jezera, kjer si bomo ogledali domačijo na madžarski nižini – Pustzi. Ogledali si bomo predstavo s konji-znanih Čikošev. Še kosilo in sledil bo povratek proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

Cena izleta:  

MALI BUS        
VELIKI BUS 30 PAX 35 PAX 40 PAX 45 PAX
172€ 160 € 151 € 144 €
BUS 60 50 PAX 55 PAX 60 PAX
143 € 138 € 134€
DOUBLE        

Cena zajema:

  • avtobusni prevoz
  • 1 x nočitev z zajtrkom v lepem hostlu ali hotelu 3*
  • vse oglede zunanjosti po programu
  • večerjo
  • vstopnina cirkus
  • Pustza: predstavo s konji in tradicionalno golaževo juho
  • turistično spremstvo in organizacijo izleta
  • ddv

Možna doplačila:

  • enoposteljna soba: eur na noč 30 EUR

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list. Priporočamo vam, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri Vzajemni, Zavarovalnici Sava… Priporočamo zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša cca 5 % od zneska potovanja.

Splošni pogoji so sestavni del programa in so vam na voljo v agenciji

ali na www.oliver-turizem.si

 >>>>OLIVER TURIZEM-POŠTENA POTOVANJA<<<<