l1

BIOTEHNIŠKA ŠOLA MARIBOR

Vrbanska cesta 30, 2000 Maribor

Telefon: (02) 235 37 00

     eko sola  erasmus logo web3 facebook-icon

 

 

 

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.

Če ne spremenite nastavitev, se z njimi strinjate.

Razumem

logo1    logo2

logotip EKP 2014 2020 SIO 2020

Vinogradi

Vinogradniške površine so na Kalvariji in Mestnem vrhu. Razprostirajo se na enajstih hektarjih prvovrstnih leg, z naklonom do šestdeset procentov. Devet hektarjev je prilagojenih za strojno obdelavo, dva pa za ročno. V zadnjih letih smo precej površin izgubili zaradi denacionalizacije, nekaj pa smo jih opustili zaradi prevelikih stroškov pri ročni obdelavi. Na razpoložljivih površinah pridelujemo Renski in Laški rizling, Chardonnay, Sauvignon, Rizvanec in Muškat otonel. Za prihodnjo pomlad načrtujemo, da bomo zasadili tudi hektar Rumenega muškata.

V letu 2009 smo opravili obnovo vinograda na Mestnem vrhu. Kako je delo potekalo si preberite TUKAJ. Vsako leto na Mestnem vrhu že tradicionalno postavljamo klopotec.

Stopnje trgatve, ki jih v okviru pouka opravljamo, so odvisne od naravnih danosti v tistem letu. Zelo poznane in visoko nagrajene so naše ledene trgatve in suhi jagodni izbori. V zadnjih letih smo postali prepoznavni po odlični penini, ki jo proizvajamo po naravni šampanjski metodi.

s1  s2 
s3 s4