l1

BIOTEHNIŠKA ŠOLA MARIBOR

Vrbanska cesta 30, 2000 Maribor

Telefon: (02) 235 37 00

     eko sola  erasmus logo web3 facebook-icon

 

 

 

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.

Če ne spremenite nastavitev, se z njimi strinjate.

Razumem

logo1    logo2

logotip EKP 2014 2020 SIO 2020

Učno sadjarsko-vinogradniška razgledna pot

V začetku jeseni organiziramo naravoslovne dneve osnovnošolcev z ogledom našega posestva in sprehodom po učni sadjarsko - vinogradniški razgledni poti.

Maribor je eno redkih evropskih mest, kjer segajo vinogradi in sadovnjaki prav v mesto. Ponaša se z izredno lepo veduto gričev, posajenih z vinsko trto od Meljskega hriba na vzhodu prek Piramide in Kalvarije do kozjaškega hribovja. Mestni park se proti zahodu nadaljuje v moderne sadovnjake, proti Kamnici in Dravski dolini pa v njivske površine. Na jugu omejuje naše mesto Pohorje, na vznožju katerega so prav tako vinogradi.

s1

Zaradi lepe pokrajine, izrednega razgleda, urejenih vinogradov in sadovnjakov kmetijske šole je posebno področje Kalvarije med sprehajalci zelo priljubljeno. Zato smo si na kmetijski šoli zamislili razgledno sadjarsko-vinogradniško učno pot, da bi predstavili in približali sadjarsko in vinogradniško dejavnost naše šole.

Na pot se sprehajalec lahko poda iz različnih smeri - od kmetijske šole, od kmetijskega zavoda ali od Račjega dvora. Na teh mestih so postavljeni panoji z opisom poti, kratko razlago mesta, kjer se nahajamo, in legendo.

Na posameznih točkah poti so natančneje predstavljeno sadni in trsni izbori. Na najvišji razgledni točki pa nam panoramska slika nazorno prikaže bližnjo in daljno okolico Maribora.

s2

Želimo, da bi sprehajalci na naši poti uživali, začutili spoštovanje do narave in do dela v njej, šolarji pa se na njej tudi mnogo naučili.

Učna pot je primerna za meščane vseh starosti. Ob zmerni hoji jo prehodimo v dobri uri.