l1

BIOTEHNIŠKA ŠOLA MARIBOR

Vrbanska cesta 30, 2000 Maribor

Telefon: (02) 235 37 00

     eko sola  erasmus logo web3 facebook-icon

 

 

 

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.

Če ne spremenite nastavitev, se z njimi strinjate.

Razumem

logo1    logo2

logotip EKP 2014 2020 SIO 2020

VET Skills and knowledge exchange

Obvestilo o razpisu

Dragi dijaki!

Z veseljem vam sporočamo, da je razpis projekta Erasmus+ VET Skills and Knowledge Exchange ODPRT.

Projekt bo 96 dijakom iz 5 srednjih šol s področja Maribora omogočil 3 tedensko praktično usposabljanje v podjetjih širom Evrope. S prvim razpisom bomo izbrali 32 dijakov, ki bodo oktobra 2019 odšli na mobilnost na eno izmed destinacij: Španija, Nemčija, Italija, Velika Britanija, Poljska in Ciper.

V razpisu lahko sodelujete dijaki naslednjih šol:

Tehniški šolski center  Maribor, Biotehniška šola Maribor, Lesarska šola Maribor, Srednja gradbena šola in gimnazija Maribor in Srednja trgovska šola Maribor.

Na naši šoli se lahko prijavite dijaki, ki obiskujete enega od izobraževalnih programov: Kmetijsko-podjetniški tehnik, Veterinarski tehnik in Naravovarstveni tehnik.

Za seznanitev z vsemi pogoji za prijavo, postopkom prijave in prijavno dokumentacijo natančno preberite razpis, ki ga najdete na  tej povezavi.

Koordinatorka: Nina Klobasa

Erasmus+ projekt

Tehniški šolski center Maribor je bil kot prijavitelj in koordinator konzorcija v sodelovanju s še 4 tehniškimi šolami uspešen na razpisu, kjer je pridobil evropska sredstva iz programa Erasmus+, za izvedbo projekta mobilnosti dijakov.

Člani konzorcija v projektu so šole:

- Biotehniška šola Maribor

- Srednja trgovska šola Maribor

- Srednja gradbena šola in gimnazija Maribor

- Lesarska šola Maribor

 

sl1

1. sestanek konzorcija in vseh partnerjev v projektu

 

 

Namen projekta

je 104 dijakom v poklicnem izobraževanju in usposabljanju na območju Maribora in Murske Sobote, ki prihajajo iz naštetih šol, ponuditi možnost tritedenske delovne prakse v podjetjih v tujini. Mobilnosti bodo predstavljale sestavni del njihovega rednega izobraževanja procesa, zato bodo kompetence pridobljene v tujini, priznane z uporabo orodij Europass in ECVET. Dijaki bodo imeli z mobilnostjo priložnost pridobili strokovne kompetence in ob tem razviti tudi ključne kompetence, kot so medosebne in medkulturne spretnosti, jezikovno znanje, kot tudi samostojnost, podjetništvo, reševanje problemov, razumevanje delovnega okolja. Vse naštete kompetence predstavljajo sestavni del kadrovskih potreb večini današnjih podjetij.

Gostujoče države

V projekt je vključenih 8 tujih partnerskih organizacij, iz 7 evropskih držav, ki bodo gostile dijake na mobilnosti: Italija, Španija, Nemčija, Češka, Poljska, Ciper in Francija.

 

Dijaki

V projekt bodo lahko sodelovali dijaki 2., 3. in 4. letnikov vseh naštetih šol, ki obiskujejo programe:

strojni tehnik

gradbeni tehnik

lesarski tehnik

tehnik kmetijstva in managementa

veterinarski tehnik

 

sl2

 

Termini mobilnosti

Skupno bomo organizirali 3 termine odhodov v tujino:

junij 2018,

oktober 2018,

marec 2019.

Prvi razpis za dijake bo objavljen v mesecu februarju 2018 kjer bodo navedene tudi podrobnejše informacije o pogojih sodelovanja.

 

Cilji projekta

izboljšati ključne kompetence ter strokovno/tehnično znanje pri sodelujočih dijakih in s tem zapolniti vrzel tistih kompetenc, ki jih lokalno gospodarstvo potrebuje za svoj razvoj

promocija uporabe mednarodne mobilnosti in njenih instrumentov, kot sta Europass življenjepis in Europass mobilnost, in preizkusiti nove, kot so npr. učne značke "Learning Badges" med dijaki

povečanje privlačnosti poklicnega izobraževanja in usposabljanja s spodbujanjem njegove evropske razsežnosti

razviti postopke in metode dela znotraj konzorcija v smeri, da evropska mobilnost postane sestavni del izobraževanja in zagotoviti njeno kontinuiteto tudi po koncu projekta

uvajati novosti na področju metodologij poučevanja - z razvojem veščin učiteljev in šolskega osebja, ki jih bodo pridobili s sodelovanjem v projektu.