Deli z drugimi

Dan Zemlje: Kako rešiti naš planet (globalna akcija)

Spoštovani,

22. aprila bomo že 53. leto zapored obeležili Dan Zemlje, dan našega planeta. Planet Zemlja je radoživa, najverjetneje edinstvena in zato osamljena kapljica v vesolju, ki nam omogoča življenje.

Rastline, živali, gozdovi, oceani, reke in livade – vse to, zaradi česar je naš svet tako raznolik, pa je zaradi nas in naših dejanj v vedno večji nevarnosti. Z izginjanjem raznovrstnosti življenja lahko izginejo tudi stvari, ki so nam povsem samoumevne, na primer čista voda, svež zrak, zdrava hrana. Ali si lahko zamislite življenje brez sprehodov po gozdu, petja ptic in rastlin okoli nas?

Vabimo vas, da se nam pridružite v globalnem projektu, s katerim bomo pokazali, da nam ni vseeno za prihodnost našega planeta.

Do 30. marca lahko prispevate besedila, slike, fotografije, video posnetke, multimedijske in ostale izdelke na temo Kako rešiti naš planet. Izdelki bodo objavljeni v Časorisu, mednarodno nagrajenem časopisu za mlade.

Svoje prispevke pošljite na info@ekosola.si s pripisom “Časoris”. Ne pozabite priložiti obrazca v prilogi, saj bodo najbolj domiselni izdelki nagrajeni.

OBRAZEC ZA PRIJAVO

Pobudnik akcije je Global youth and news media

Veselimo se vaših prispevkov.

ekipa programa Ekošola