l1

BIOTEHNIŠKA ŠOLA MARIBOR

Vrbanska cesta 30, 2000 Maribor

Telefon: (02) 235 37 00

     eko sola  erasmus logo web3 facebook-icon

 

 

 

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.

Če ne spremenite nastavitev, se z njimi strinjate.

Razumem

logotip EKP 2014 2020 SIO 2020

B

Ob zaključku mednarodnega projekta We can bee friendlier to the nature

Projekta We can bee friendlier to the nature smo se lotili z namenom, da pokažemo, kako lahko z okolju prijazno pridelavo in predelavo izboljšamo stanje v okolju, povečamo samooskrbo s hrano in trgu ponudimo domače izdelke, ki so bolj zdravi in s katerimi se da tudi zaslužiti. Ves čas trajanja projekta smo se trudili, da dijake in širšo skupnost navdušimo za teme, ki se zdijo povsem vsakdanje (čebelarstvo, buče, permakultura, sadjarstvo, vinogradništvo, podjetništvo, okolju prijazna embalaža in druge), čeprav niso samoumevne.

To so področja kmetijstva in širše, ki so za Slovenijo zelo pomembna, zato jih moramo razvijati naprej. V ta namen smo si zastavili naslednji cilj: da zanje navdušimo tudi naše partnerje iz Hamburga.

Preberi več

Meteorološko poročilo za avgust

Avgust nam je postregel z nadpovprečnimi temperaturami in tudi enim vročinskim valom. Tako kot v juliju so tudi v avgustu pogoste padavine kljubovale visokim temperaturam. Glede na lanski avgust so bile temperature letos nižje, pa tudi padavin je bilo letos manj.

Razlika med najvišjo (10. avgust) in najnižjo (15. in 17. avgust) izmerjeno temperaturo v mesecu je bila 20,9 °C.

Povprečna mesečna temperatura je bila višja kot v povprečju obdobja od leta 1981 do leta 2010, znašala je 21,86 °C in je bila od dolgoletnega povprečja višja za 1,66 °C. Dolgoletno povprečje za avgust znaša v Mariboru 20,2 °C.

Preberi več

Meteorološko poročilo za julij

Julij je bil glede na temperaturo podoben juniju. Na srečo pa ni bilo veliko vročinskih valov. Visoke temperature so skozi cel mesec zniževale padavine, ki so se pojavljale v enakomernih intervalih. Glede na lanski julij so bile temperature povsem enake, le padavin je bilo letos dvakrat več.

Razlika med najvišjo (1. julij) in najnižjo (11. julij) izmerjeno temperaturo v mesecu je bila 23,8 °C.

Povprečna mesečna temperatura je bila višja kot v povprečju obdobja od leta 1981 do leta 2010, znašala je 21,65 °C in je bila od dolgoletnega povprečja višja za 0,65 °C. Dolgoletno povprečje za julij znaša v Mariboru 21,0 °C.

Preberi več

Mednarodna izmenjava dijakov v Mariboru 2019

Konec maja smo na Biotehniški šoli Maribor gostili partnersko šolo iz Hamburga. V okviru mednarodnega projekta ERASMUS+ z naslovom We can bee friendlier to the nature je potekala četrta, to je zadnja izmenjava dijakov.

Projekt smo začeli in ga tudi zaključili z izvedbo različnih delavnic, s katerimi smo želeli dijakom pokazati, da lahko tudi po končanem projektu uporabljajo znanje, ki so ga pridobili v času trajanja projekta.

Preberi več

Meteorološko poročilo za junij

Lahko bi rekli, da se je vremenska slika povsem obrnila, če primerjamo junij z mesecem majem. Tudi glede na lanski junij, je bilo letos vreme povsem obrnjeno. Lani veliko padavin, letos vročina.

Razlika med najvišjo (27. junij) in najnižjo (7. junij) izmerjeno temperaturo v mesecu je bila 22,9 °C.

Povprečna mesečna temperatura je bila precej višja kot v povprečju obdobja od leta 1981 do leta 2010, znašala je 22,41 °C in je bila od dolgoletnega povprečja višja za 3,41 °C. Dolgoletno povprečje za junij znaša v Mariboru 19,0 °C.

Preberi več