l1

BIOTEHNIŠKA ŠOLA MARIBOR

Vrbanska cesta 30, 2000 Maribor

Telefon: (02) 235 37 00

     eko sola  erasmus logo web3 facebook-icon

 

 

 

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.

Če ne spremenite nastavitev, se z njimi strinjate.

Razumem

logotip EKP 2014 2020 SIO 2020

B

Tekmovanje konzorcija Biotehniški šol na temo bučnih semen in bučnega olja

V četrtek, 12. 4. 2018 je na Izobraževalnem centru Piramida Maribor potekalo že 4. tekmovanje Konzorcija Biotehniških šol Slovenije v znanju in spretnostih dijakov in študentov.

Dijaki in študenti so se lahko pomerili v peki, kuhi, pisanju umetnostnega besedila, znanju, vizualni umetnosti in fotografiji. Glavna tem letošnjega tekmovanja so bila bučna semena in bučno olje.

Preberi več

Projekt Food Revolution

V okviru mednarodnega projekta Odgovorno s hrano smo izvedli projekt z naslovom Food Revolution. V okviru tega projekta smo sodelovali z gibanjem Food Revolution, katerega avtor je Jamie Oliver. Gibanju smo poslali sestavine iz katerih smo želeli pripravljati sladico. Člani gibanja so pregledali sestavine in nam poslali recept Jamia Oliverja, ki nam je bil po sestavinah najbližji.

Preberi več

Informativni dan programa naravovarstveni tehnik

Letos smo se odločili, da bo na informativnem dnevu na predstavitvi naravovarstvenega tehnika sodeloval tudi čebelarski krožek. Naučili smo se kako čebelje produkte vključiti v kozmetiko in kako izbrati ustrezno embalažo. Iz glicerinske osnove, medu, voska, propolisove tinkture smo izdelali medeno in propolisovo milo.

Preberi več

Prireditev Nazaj h koreninam (lokalno nad globalno)

V okviru mednarodnega projekta Odgovorno s hrano (We Eat Responsibly) smo tudi letos na šoli organizirali tržnico, na kateri so se predstavile kmetije, podjetja in institucije, ki se ukvarjajo s pridelavo ekološke hrane, izobraževanjem o ekološki pridelavi, permakulturo, izdelavo eko kozmetike, čebelarstvom, vinarstvom in ekosistemskim načinom pridelave hrane.

Preberi več

Delavnica Food Revolution

V četrtek, 2. 3. 2017, smo se dijaki zbrali v okviru projekta Odgovorno s hrano. Z nami je bila gospa Tanja Gobec, ki nam je pripravila delavnico z naslovom Food Revolution. Namen delavnice je bil pripraviti nam znane jedi na čim bolj enostaven način, s poudarkom na pirini moki.

Tokrat smo pekli mini pice, sladke in slane pite, palačinke ter pripravljali testenine.

Preberi več