l1

BIOTEHNIŠKA ŠOLA MARIBOR

Vrbanska cesta 30, 2000 Maribor

Telefon: (02) 235 37 00

     eko sola  erasmus logo web3 facebook-icon

 

 

 

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.

Če ne spremenite nastavitev, se z njimi strinjate.

Razumem

logotip EKP 2014 2020 SIO 2020

A

Uvod v projekt

Pilotni projekt Odgovorno s hrano/We Eat Responsibly! je eden prvih poskusov v EU, ki bo obravnaval ključna vprašanja porabe hrane v šolskih programih. Skozi akcijsko usmerjeno pedagoško metodologijo in preko metodologije sedmih korakov programa Ekošola, bodo mladi razvijali kritično mišljenje, znanje in usposobljenost, da postanejo globalni državljani, in da sprejmejo nove vedenjske vzorce na področju pre(hrane).

Gre za mednarodni projekt, v katerem poleg slovenskih ekošol sodelujejo tudi ekošole  iz osmih partnerskih držav: Bolgarije, Češke, Hrvaške, Latvije, Malte, Poljske, Romunije in Hrvaške.

Izbrani smo bili kot pilotna šola med srednjimi šolami.

Preberi več

Nazaj h koreninam (lokalno nad globalno) - akcijski načrt

Vstopili smo v drugo leto projekta Odgovorno s hrano - We Eat Responsibly. Da bomo projekt kvalitetneje izpeljali smo pripravili načrt dela za šolsko leto 2016/2017. Akcijski načrt nam daje samo smernice pri izvedbi projekta, z veseljem pa bomo sprejeli vsak dober predlog, ki bi naš projekt samo še obogatil. Veseli bomo vsake pomoči pri izvedbi posameznih točk našega načrta.

Preberi več

Gradiva v razmislek

Na tem mestu najdete filme in oddaje o različnih pogledih na hrano in prehranjevanje. Gradiva so namenjena razmisleku o tem ali se pravilno prehranjujemo, po kakšni hrani je bolje posegati, ...

Če imate tudi vi kakšne zanimive teme, ki bi jih bilo dobro predstaviti širši populaciji, mi jih lahko pošljete na mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Preberi več