l1

BIOTEHNIŠKA ŠOLA MARIBOR

Vrbanska cesta 30, 2000 Maribor

Telefon: (02) 235 37 00

     eko sola  erasmus logo web3 facebook-icon

 

 

 

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.

Če ne spremenite nastavitev, se z njimi strinjate.

Razumem

logotip EKP 2014 2020 SIO 2020

Let it rain! A Solar Powered Irrigation System Built by Students

Uvod v projekt Let it rain! A Solar Powered Irrigation System Built by Students

V šolskem letu 2018/2019 smo s šolo Stadtteilschule Rissen iz Hamburga v Nemčiji (http://www.stadtteilschule-rissen.de/) zaključili dvoletni projekt We can bee friendlier to the nature. Več o zaključenem projektu si lahko preberete na povezavi: http://www.bts.si/index.php/dejavnosti/projekti/mednarodni-projekti/stadtteilschule-rissen-iz-hamburga-v-nemciji.

Zaradi odličnega sodelovanja pri prvem projektu smo se odločili, da nadaljujemo s pripravo novega.

Preberi več

Blog projekta

Vse, ki vas zanima kaj delamo v okviru projekta Erasmus+ z naslovom Let it rain! A Solar Powered Irrigation System Built by Students je tu blog, ki vam bo v pomoč pri spremljanju naših aktivnosti. Na blogu si lahko preberete kaj dela partnerska šola iz Rissena v Hamburgu in kaj delajo naši dijaki.

Blog je v angleškem jeziku, ker je to uraden jezik projekta. Verjamem, da to ne bo ovira pri spremljanju našega dela.

Blog projekta: https://www.letitrainasolarpoweredirrigationsystem.com/

Ekipa projekta Erasmus+

Meteorološko poročilo za december

Lahko bi rekli: “Že videno oz. Déjà vu.” Tako kot v letu 2019 smo bili tudi v decembru 2020 deležni zelo visokih temperatur za ta letni čas. Enako je bilo s padavinami. Žal pa ne snežnimi, ki bi bile normalne za ta čas. Na začetku meseca si nismo mislili, da bo tako. Mesec se je začel z nizkimi temperaturami in tudi snežnimi padavinami do nižin. Žal pa je to trajalo samo dober teden, nato pa so se začele temperature višati. Upanje po nižjih temperaturah in snegu smo ponovno dobili po božiču. Na žalost je šlo samo za “lažni alarm”, ki je trajal zgolj tri dni, nato pa spet zgodnjo pomladne temperature.

Razlika med najvišjo (23. december) in najnižjo (1. december) izmerjeno temperaturo v decembru je znašala 18,5 °C, kar je za 9,1 °C manj kot lani, kar je seveda boljše, kot leto prej, ko je bila razlika kar 27,6 °C.

Preberi več

Meteorološko poročilo za november

November je postregel z zelo zanimivim vremenom. Prvi teden v novembru so bile temperature krepko nad dolgoletnim povprečjem, v zadnjem tednu pa krepko pod povprečjem. Glede na lanski november so bile letos temperature veliko nižje, v povprečju kar za 1,5 °C, bilo je tudi veliko manj padavin.

Razlika med najvišjo (3. november) in najnižjo (30. november) izmerjeno temperaturo v novembru je znašala kar 28,4 °C, kar se v zadnjih letih v novembru pogosto dogaja. Lani je bila razlika 21,7 °C, v letu 2018 pa podobno kot letos 28,2 °C. Zanimivo, da sta bili tudi lani najvišja in najnižja temperatura na isti dan kot letos.

Preberi več

Mednarodno sodelovanje, ki je obrodilo sadove

Ob gostovanju v Hamburgu smo vzpostavili poslovno sodelovanje s podjetjem `sFachl. Tako so lahko dijaki videli, da projekti ERASMUS+ ne povezujejo med sabo samo sodelujočih šol, ampak lahko preko dejavnosti v projektu dosežejo še nekaj več. Glede na to, da so naši poklici gospodarsko naravnati, je bila to lepa priložnost, da vidijo kako se vzpostavi poslovno sodelovanje.

Prispevek o sodelovanju je bil objavljen v strokovni reviji EOL (Embalaža, okolje, logistika), št. 154/155, december 2020.

Povezava do članka: https://www.zelenaslovenija.si/media/uploads/revija/EOL_154-155/EOL_154-155.pdf

Preberi več