l1

BIOTEHNIŠKA ŠOLA MARIBOR

Vrbanska cesta 30, 2000 Maribor

Telefon: (02) 235 37 00

     eko sola  erasmus logo web3 facebook-icon

 

 

 

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.

Če ne spremenite nastavitev, se z njimi strinjate.

Razumem

logotip EKP 2014 2020 SIO 2020

Let it rain! A Solar Powered Irrigation System Built by Students

Uvod v projekt Let it rain! A Solar Powered Irrigation System Built by Students

V šolskem letu 2018/2019 smo s šolo Stadtteilschule Rissen iz Hamburga v Nemčiji (http://www.stadtteilschule-rissen.de/) zaključili dvoletni projekt We can bee friendlier to the nature. Več o zaključenem projektu si lahko preberete na povezavi: http://www.bts.si/index.php/dejavnosti/projekti/mednarodni-projekti/stadtteilschule-rissen-iz-hamburga-v-nemciji.

Zaradi odličnega sodelovanja pri prvem projektu smo se odločili, da nadaljujemo s pripravo novega.

Preberi več

Blog projekta

Vse, ki vas zanima kaj delamo v okviru projekta Erasmus+ z naslovom Let it rain! A Solar Powered Irrigation System Built by Students je tu blog, ki vam bo v pomoč pri spremljanju naših aktivnosti. Na blogu si lahko preberete kaj dela partnerska šola iz Rissena v Hamburgu in kaj delajo naši dijaki.

Blog je v angleškem jeziku, ker je to uraden jezik projekta. Verjamem, da to ne bo ovira pri spremljanju našega dela.

Blog projekta: https://www.letitrainasolarpoweredirrigationsystem.com/

Ekipa projekta Erasmus+

Meteorološko poročilo za junij

Letos je bilo vreme v juniju popolno nasprotje lanskemu juniju. Več padavin in veliko nižje temperature. Temperature so bile podobne tistim iz junija 2018. Kljub pogostim padavinam, se je nadaljevalo pomanjkanje padavin glede na dolgoletno povprečje. Zaradi primanjkljaja padavin so še vedno aktualne poletne suše, še posebej na površinah, kjer prevladujejo peščena tla.

Razlika med najvišjo (27. in 28. junij) in najnižjo (11. junij) izmerjeno temperaturo v mesecu je bila 21,7 °C, kar pa je nekoliko manj kot je bila izmerjena razlika v maju 2020 in juniju 2019, ko je znašala okoli 23 °C.

Preberi več

Ob koncu prvega leta mednarodnega projekta ERASMUS+ Let it rain! A Solar Powered Irrigation System Built by Students

Kljub težavam zaradi korona virusa, smo uspeli uspešno pripeljati do konca prvo leto projekta. Žal je odpadla izmenjava v Mariboru, ki jo bomo nadomestili v naslednjem letu, tako da nas naslednje leto čakata dve izmenjavi v Mariboru.

Tema za projekt se je ponujala sama po sebi. Glede na to, da smo že pri prvem projektu spremljali vreme in pri tem ugotovili, da je vedno manj padavin oz. vedno višja temperatura, ki prinaša s seboj sušo, smo hitro ugotovili, da bi bilo najbolje, če bi bila glavna tema novega projekta voda. Tako je nastal projekt z naslovom Let it rain! A Solar Powered Irrigation System Built by Students.

Preberi več

Meteorološko poročilo za maj

Letos je bila vremenska slika v maju popolno nasprotje lanskemu maju. Veliko manj padavin in tudi višje temperature. Padavin je bilo 100 litrov na kvadratni meter manj kot maja 2019. Nadaljevalo se je pomanjkanje padavin glede na dolgoletno povprečje. Zalog vode praktično ni, tako da se za poletni čas ne obeta nič dobrega, še posebej če se bodo pojavljali vročinski vali.

Razlika med najvišjo (9. maj) in najnižjo (6. maj) izmerjeno temperaturo v mesecu je bila 23,1 °C, kar pa je nekoliko manj kot je bila izmerjena razlika v maju 2019, ko je znašala 24,2 °C in nekoliko več kot v maju 2018, ko je znašala 20,5 °C. V oči bode predvsem podatek, da se je zgodila zelo hitra temperaturna sprememba, saj smo v treh dnevih zabeležili najvišjo in najnižjo temperaturo v mesecu.

Preberi več