l1

BIOTEHNIŠKA ŠOLA MARIBOR

Vrbanska cesta 30, 2000 Maribor

Telefon: (02) 235 37 00

     eko sola  erasmus logo web3 facebook-icon

 

 

 

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.

Če ne spremenite nastavitev, se z njimi strinjate.

Razumem

logotip EKP 2014 2020 SIO 2020

Let it rain! A Solar Powered Irrigation System Built by Students

Uvod v projekt Let it rain! A Solar Powered Irrigation System Built by Students

V šolskem letu 2018/2019 smo s šolo Stadtteilschule Rissen iz Hamburga v Nemčiji (http://www.stadtteilschule-rissen.de/) zaključili dvoletni projekt We can bee friendlier to the nature. Več o zaključenem projektu si lahko preberete na povezavi: http://www.bts.si/index.php/dejavnosti/projekti/mednarodni-projekti/stadtteilschule-rissen-iz-hamburga-v-nemciji.

Zaradi odličnega sodelovanja pri prvem projektu smo se odločili, da nadaljujemo s pripravo novega.

Preberi več

Meteorološko poročilo za oktober

Oktober nam je postregel z visokimi temperaturami, za ta letni čas. So se pa temperature skozi mesec zelo spreminjale. Glede na lanski oktober so bile letos temperature nekoliko nižje, prav tako je bilo padavin letos manj.

Razlika med najvišjo (21. oktober) in najnižjo (8. oktober) izmerjeno temperaturo v oktobru je znašala kar 24 °C.

Povprečna mesečna temperatura je bila višja kot v povprečju obdobja od leta 1981 do leta 2010, znašala pa je 12,41 °C in je bila od dolgoletnega povprečja višja za 1,71 °C.

Preberi več

Meteorološko poročilo za september

September nam je postregel z nekoliko višjimi temperaturami, kot je dolgoletno povprečje. Že tri mesece zaporedoma so pogoste padavine kljubovale visokim temperaturam. Glede na lanski september so bile letos temperature nižje, padavin pa je bilo letos veliko več.

Razlika med najvišjo (1. september) in najnižjo (22. september) izmerjeno temperaturo v septembru je znašala kar 27,3 °C.

Povprečna mesečna temperatura je bila višja kot v povprečju obdobja od leta 1981 do leta 2010, znašala pa je 16,36 °C in je bila od dolgoletnega povprečja višja za 0,76 °C.

Preberi več