l1

BIOTEHNIŠKA ŠOLA MARIBOR

Vrbanska cesta 30, 2000 Maribor

Telefon: (02) 235 37 00

     eko sola  erasmus logo web3 facebook-icon

 

 

 

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.

Če ne spremenite nastavitev, se z njimi strinjate.

Razumem

logo1    logo2

logotip EKP 2014 2020 SIO 2020

Romunija 2013

V torek, 4.6.2013, sva se s profesorjem Gračnerjem odpravila v Romunijo, kjer je potekal zaključek pete ESFALP-ove akademije. Skupaj s še tremi dijaki in tremi profesorji s Hrvaške smo se s kombijem odpeljali do letališča na Dunaju od tam pa smo poleteli v Bukarešto.

s1s2

Ker smo imeli cel popoldan čas, smo se odločili, da si ogledamo Bukarešto. S podzemno železnico smo se odpeljali v center mesta

s3s4

in se potem sprehodili do parlamenta,

s5

mimo nekaterih ministrstev,

s6

vse do mestnega parka.

s7s8

s9  

Ko smo se ob desetih zvečer vrnili v hotel smo bili vsi že precej utrujeni.

V sredo nas je čakalo nekaj urno potovanje do našega cilja,

 s10

hotela tik pred začetkom enega izmed narodnih parkov, v kraju Moieciu de Sus.

s11s12

s13 

Med potjo smo se peljali tudi mimo slavnega Drakulinega gradu, nad katerim smo bili vsi navdušeni. Po štiri urni vožnji smo končno prispeli na cilj. Po nastanitvi v hotelu smo imeli nekaj časa, da spet obnovimo prijateljske vezi, ki smo jih ustvarili jeseni v Illmitzu in da spoznamo nove dijake, ki jih je bilo kar precej. Potem pa se je začelo zares.

s14s15 

Po uvodnih besedah vodij projekta, ki so nas prisrčno pozdravili, je sledila predstavitev zvokov predmetov, ki smo jih prinesli s seboj,

s16 kasneje pa smo dobili še zadnja navodila glede predstavitev in nalogo, da pripravimo mize, ki bodo predstavljale naše delo.

s17s18 

Po pripravi miz je sledila večerja, po večerji pa slavnostna otvoritev razstave miz o projektih. Vsi navzoči smo si naredili tudi papirnate dodatke, ki pa so morali biti čim bolj »odbiti«.

s19s20 

Četrtek je bil naš dan D. To je bil namreč dan predstavitev naših projektov, vsega našega dela. Težko je bilo vse to predstaviti v štirih minutah, a nam je nekako uspelo.

s21s22 

Po predstavitvah so sledila vprašanja, po koncu vseh predstavitev pa glasovanje za najboljše projekte. Dva najboljša so izglasovali profesorji, dva pa dijaki. Za zaključek dneva pa smo prižgali taborni ogenj in se malo poveselili.

s23s24 

Petek je bil posvečen debatiranju o poteku naših projektov, pa tudi o zaključni prireditvi.

s25

Po pikniku, ki smo ga zaradi slabega vremena premaknili kar v hotel, smo imeli ogled gradu grofa Drakule.

s26

Vodič nam je povedal nekaj o zgodovini, potem pa smo si sami ogledali grad.

s27s28

s29 

Po ogledu gradu smo v hotelu pospravili mize in se pripravili na večerjo ter razglasitev rezultatov. Pred razglasitvijo je bila podelitev priznanj vsem sodelujočim, potem razglasitev,

s30s31 

po razglasitvi pa zabava.

Sobota je bila dan odhoda. Vsem nam je bilo težko, saj smo vedeli, da se najverjetneje ne bomo več videli. Nekateri so jokali, drugi so bili na robu solz, nekateri pa so se samo smejali.

Po štiri urni vožnji se je naša skupina poslovila na letališču. Čakal nas je le še polet do Dunaja

s32s33 

in vožnja nazaj do Maribora.

Glavni namen te zaključne prireditve je bil spoznati projekte drugih, deliti izkušnje in se veseliti. Vsi smo se imeli lepo in čeprav naš projekt ni bil med najboljšimi štirimi, sem zelo vesela, da sem imela možnost sodelovati.

Hvala vsem, ki ste nam pomagali in nas podpirali.

Več fotografij si lahko ogledate v FOTOGALERIJI.

Zapisala: Mihaela Roškarič

Fotografije: Mihaela Roškarič, Lukas  Illgner, Simon Gračner